НАСТОЛНИ ИГРИ

Представям ви три настолни игри на различни теми – Космос, Природа и Град. Лесни са. С прости правила, изписани върху тях. Преминават се сравнително бързо. Ще научат децата на интересни факти от света около нас. Необходими са ви пулове, каквито намерите – копчета, камъчета или от стари игри. И един зар. Това, което трябва да направите, е да си изтеглите файла за конкретната игра и да отидете с него до близкия Принт-център. Оразмерени са на формат А2 (420 x 594 см). Разпечатка с по-малък размер не е удачна – размерът на игралните полета ще се смали и ще затруднява малките играчи. Цената за пълноцветен печат за формат А2 е между 7 и 10 лв. За разпечатката поръчайте в принт-центъра по-дебела (плътна) хартия. Това е.

Родени са, за да бъдат играни. Играйте ги.


ПРИКЛЮЧЕНИЕ В КОСМОСА

Настолна игра, подходяща за възрастни и деца над 6 години. Брой на играчите - от двама до четирима. Необходими са пулове и един зар. Мисия на играта: Да се унищожи кометата "Немезида", която заплашва да се сблъска със Земята. Играчите имат космически кораби (пулове), с които преодоляват земната гравитация, лутат се във времеви лабиринт, прекосяват астероидно поле, борят се с чудовищната гравитация на Черна дупка. Децата научават интересни неща за планетите на Слънчевата система, за техните спътници, за галактиките и човешките космически апарати в Космоса.
Предварителен изглед на играта

ВИЖ ТРЕЙЛЪР НА ИГРАТА:


Свали файл с играта ПРИКЛЮЧЕНИЕ В КОСМОСА

Файлът е формат JPG. Подходящ е за висококачествен печат. Размер на хартията А2 (420 x 594 см). Големина на файла: 20.3 MB


ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ПРИРОДАТА

Настолна игра, подходяща за възрастни и деца над 6 години. Брой на играчите - от двама до четирима. Необходими са пулове и един зар. Мисия на играта: Да се откъснат лечебни плодове от месоядното растение в Тресавището. Играчите преминават през интересни ситуации в различни среди - сблъскват се с природни стихии, срещат се с диви животни и оцеляват в капани. Децата научават неща за опасностите в планината, реката, пустинята, блатата, гората и пещерата. Научават и за видовете екипировка и кои предмети ще са им най-необходими за тяхното оцеляване сред дивата природа.
Предварителен изглед на играта

ВИЖ ТРЕЙЛЪР НА ИГРАТА:


Свали файл с играта ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ПРИРОДАТА

Файлът е формат JPG. Подходящ е за висококачествен печат. Размер на хартията А2 (420 x 594 см). Големина на файла: 22.5 MB


ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ГРАДА

Настолна игра, подходяща за възрастни и деца над 6 години. Брой на играчите - от двама до четирима. Необходими са пулове и един зар. Мисия на играта: Време е за училище. Играчите трябва да се придвижват по различни начини, да преминават през интересни ситуации и опасни препятствия в града, докато стигнат до училище. Там ше трябва да участват в труден изпит. Успех! Децата непринудено научават неща за различните начини на придвижване в градска среда, необходимите средства за предпазване от травми при практикуване на различни спортове, както и кои са необходимите предпазни средства за безопасно придвижване в градска среда.
Предварителен изглед на играта

ВИЖ ТРЕЙЛЪР НА ИГРАТА:


Свали файл с играта ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ГРАДА

Файлът е формат JPG. Подходящ е за висококачествен печат. Размер на хартията А2 (420 x 594 см). Големина на файла: 20.7 MB


ДОПАДНАХА ЛИ ВИ ИГРИТЕ? ЩЕ СЕ РАДВАМ НА ОБРАТНА ВРЪЗКА:


Историята зад игрите:

Знаете как е – когато имаш малко дете търсиш начини да се забавлявате заедно. Един ден извадих голямо парче картон и заедно със сина ми си нарисувахме настолна игра. Сами си измислихме правилата. Забавлявахме се цял ден, но по-любопитното бе, че през следващите дни той непрекъснато я вадеше с молба да поиграем. Нарисувахме си още една настолна игра, а самият процес на измисляне бе по-забавен от самото играене. После ги позабравихме, естествено. Но един ден ги извадих от прашния шкаф. Огледах ги, припомних си. И реших да ги нарисувам отново, този път на компютъра. Работих върху тези игри една година. Даже ми хрумна идеята за бизнес (личи си по трейлърите), но изглежда не ми стигна ентусиазма за това. Както и да е. Игрите са пред вас. Родени са, за да бъдат играни. Играйте ги.


Опитът зад игрите:

Настолните игри са играни многократно от деца в различна възраст. Техните будни умове веднага откриват „пробойни“ в правилата, но пък те са по-скоро пожелателни и винаги могат да бъдат свободно интерпретирани и допълвани. Етапите на игрите са така конструирани, че да няма обезсърчаващо „зацикляне“ на някой от тях. Но понякога се случва – все пак зарът е този, който решава 😉 Често се случва изоставащият да стане първи, а първият да изостане.

Понякога най-малките ръчички трудно манипулират пуловете по игралното поле (ако са съвсем дребни и леки) и сравнително неголемите квадратчета. Участието на възрастен е необходимо, поне при първоначлното играене, за да прочита и разяснява на малкото дете правилата. След това те се запомнят лесно и група деца могат да играят сами. Необходима е равна, твърда повърхност, върху която да се разпъне играта. Иначе рискувате, след едно невнимателно движение на детето, да загубите позициите на пуловете.

Изглед на пуловете
Изглед на пуловете