Фото пътешествия

На море в Крапец или пещ за пица номер две

_DSC3771

Синеморски дни

_DSC6029

Коматински скали

komatinski1

Детайли от Иракли

sdi2542

Автобусът ни оставя на разклона и изчезва в студения дъжд. Тръгваме пеш по мокрия асфалт към плажа на Иракли. Тя държи над себе си 40-годишен синьозелен чадър. С него пази от капките деветнайсетмесечно бебе, което дреме в скута й. Отпред двамата са заметнати със старо одеяло, което непрекъснато се разтваря и свлича.

Хляб и глина в Крапец

dsc3850

Ето нещо лично: ами изкефих се много на тая глинена пещ, дето я направихме на плажа на Крапец. То бива, бива, ама чак пък толкоз… 🙂 Като дете й се радвах. И преди го бях казал – венеца на тазгодишното издание на „С деца на море“ бе, когато извадихме дъхав хляб от нажежената й утроба. И после – когато си направихме пици. Но най-хубавия миг бе, когато споделихме с приятели от плажа възможността сами да си сглобят пица и да я изпекат за три минути.

Лещен

_DSC9027

Алеее кок! Пътуване до Тарту, Естония

sdi2743

Към Естония low cost авиокомпании не летят и е скъпо със самолет. Решихме да ползваме най-евтиния вариант – „автомобил-на газ-четири пасажера“. 5000 километра до там и обратно. През Сърбия, Унгария, Словакия, Полша, Литва и Латвия. Отнема два дена плюс-минус. Спане в Полша.

Козя стена. Ехо!

sdi8804

Едно от най-трудните неща на този свят: Трима туристи едновременно да опитват да сменят мокрите си дрехи със сухи. В купето на малка кола.

Повалените край водата дървета

sdi7324b2

Ето какво се случва, когато изпълзиш от влажния чувал – пред теб язовир Голям Беглик изпуска сутрешни пари. Глухарят пее на съседното дърво. Кончето, родено преди 10 часа, тръска глава. Мравките прегъват коремчета и те целят с киселина.

SEABOOK

sdim5178

SEABOOK ви помага да се свързвате и споделяте с хората в живота ви. Безплатно е. И всеки може да се присъедини. Карадере.

more

sdi1923a

Снимаш поза след поза

Снимаш уж на шега
Първо щрак с апарата
После в сърцето ти щрак

ХроноЛази

sdim3773-copy

В тази история става дума за Времето и Пространството. Точката във Времето е 2010-та, а точката в Пространството – град Копривщица. И по точно – събора за народно творчество Копривщица 2010, който се провежда веднъж на 5 години и събира много гмуркачи във Времето – ХроноЛази.

Клуб на анонимните зависими към „бърз-български-влак“

nagrevatel12

 

Малко известен факт е, че на ден в страната се движат около 1000 влака, на които се возят 5,3% от всички пътници в България. Никак не е малък този процент на зависими, а програми за лечение на тези хора у нас липсват.

Беглишки инсталацийки

beglika

 

Има си ги вибрациите на Беглика Фест и не пръскат само от диджиридутата. Опънах си чувала до две дървета край брега, от които висеше самотен хамак, изплетен от сезал.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s