Фото истории

Тихата църква на изобретателя

_DSC9460

Долу в мазето е Тихата църква на изобретателя. „Светая светих“, най-свещеното място в домашния храм. Тя е споделено място за душите на компоти и компютри, на болни чешмяни кранчета и безпътни телевизорчета. В нишите й почиват стотици малки предмети. Кабелните кости са навсякъде, а голата електрическа крушка е единствената църковна свещ, с която започва практическото изповядване на вярата и приобщаването към обредите на изобретателството.

Амин.

Отвъд заглавията

Отвъд заглавията

Този проект ми хрумна около 24-ти май – Денят на българската писменост и култура. Използвах домашната библиотека и предмети, които намерих из чекмеджетата и кутиите у дома. Забавлявах се. Това е.

Слънчевото зайче хрупа светлина с ушите си

Слънчевото зайче хрупа светлина с ушите си.

Старо село. Последните стари предмети из мазетата прашасват. Сеното също пуска прашинки, които танцуват в слънчевите тръби на сенките. Бичкията си почива, а ножиците за стригане на вълна броят овце в съня си. Стъргалотото блести чисто, защото калта е суха.

Индийско орехче

colors

Уикипедия: Високата доза индийско орехче причинява халюциногенни ефекти. При предозиране е в състояние да предизвиква видения и приятно усещане, които наподобяват ефекта от употребата на марихуана.

Неизвестните фотографи

pix069

Неизвестните фотографи са в прашасали кутии в най-затънтените чекмеджета на секциите, които пък са в най-тъмните кьошета на стаите. Фотографиите им са пожълтели и накъдрени. Никой никога няма да разбере кои са те, какви хора са били и защо са снимали.

Репортаж от войната във Виетнам

s

Докато почиствахме праха от книгите попаднах на едно виетнамско списание от 1965 г. Няма как да разчета текста, но фотографиите в него са красноречиви. Репортаж от войната във Виетнам и то не от американска гледна точка, а от виетнамска. Акцентът е върху героизма на виетнамската армия, бойния дух и, защо не, нежната и поетична душа на виетнамския войник.

Листопад

sdi37451

Тази есен носете каквото искате – секси платформи, змийски сандали или шик лачени обувки. Височината на тока, дори формата на предната част на обувката не е строго регламентирана. Чудите се на коя точно част да акцентирате при прехода от лекия летен макиаж към по-смелите тонове на есента?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s