Избърши си нослето в пердето

Знаете ги носните кърпи – онези квадратни парчета плат. А знаете ли какво е онова нещо, което беднякът изхвърля, а богатият събира?

Сополът.

Сещате се – лек натиск с палец върху едната ноздра, мощно изкарване на въздух от дробовете през другата и зеленикавият секрет излита извън тялото, за да провисне нейде из храсталаците.

Виждали сте ги тези типове – някои са откровено груби и неприкрити, други са усвоили страхотни движения, те са едновременно елегантни и дискретни. Но според гатанката са бедни.

Богатите си имат носни кърпи, защото са изискани. И си прибират сополите в джоба.

Всичко това обаче е в миналото. Появиха се убийците на носните кърпи – многопластовите хартиени салфетчици, завити в найлонова опаковчица. Бръкнете си в джоба – там ли са? Удивителни са нали? Винаги са чисти, някои ухаят, не се втвърдяват от дълга употреба. Но най-голямото им предимство е, че приложението им не се ограничава само до носа.

Чао, малки, квадратни парчета плат, сгънати на четири! Бяхте нежни с хубавите ни носове. Въпреки че имахте индивидуалност и бяхте гладени с тежки руски ютии, нямате шанс срещу хартиените клонинги… Те са навсякъде!

Но не ги изхвърляйте де… ако ги намерите из старите шкафове. Едно-две перденца могат да се получат от тях. Няма да бъдат изискани, но ще бъдат весели. Гостите ще цъкат снизходително с език към тях, но и вие можете да цъкате снизходително към гостите.

Висят в нашия хол и пускат интересна светлина. Ето ги:

Ели ги уши, но не с уши 😉

5 Comments

  1. Красиво решение, Красиви хора!

    На мен ми е дотегнало от многото коркови тапи вкъщи, но все тъпи идеи ми идват или пък ако дойде нещо по-добро не мога да събера смелост да го реализирам.

    Има и друга пречка – колкото повече броя на тапите нараства, толкова по-големи проекти ми хрумват:)

    1. Накрая, когато тапите нараснат неимоверно, ще стигнеш до най-естествения проект – да построиш храм в чест на бог Тапа. Да завържеш религиозни съмишленици и да си направите един нов, по-хубав свят :)))

    1. Не знам… В някой резерват за носни кърпи. Не може да няма такъв, за какво си плащаме данъците?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s