Лаборатория за креативност

Ето че първите два къси филма на ЛАБОРАТОРИЯ ЗА КРЕАТИВНОСТ са вече факт! Нека си го кажем – като за прощапулник на инициативата, нещата се получиха много добре. А двете филмчета са само върха на айсберга, в тях не си личи колко много говорихме за сценариите, през колко различни идеи минахме, как постепенно ги трансформирахме и изглаждахме, даже малко порисувахме сториборд 😉 Времето, разбира се, не ни стигна, но беше напълно достатъчно да се забавляваме заедно, докато работим върху филмите. Ето ги и тях:

ФИЛМЪТ „ИЗХОД“

Това е една кратка история за приятелство, което не може да бъде разрушено; история за красотата, която може да те извади от бездната на съмнението; история за свързаност, която би могла да свърши в безкрайността; история за битка с демоните на страха, несигурността, отхвърлянето, обидата. Битка, от която има ИЗХОД.

ФИЛМЪТ „ОТЗВУК“

Нещо се случва на група деца – претърпяват поредица от ужасни инциденти и не се знае „кой е убиецът“. Филмът ОТЗВУК експлоатира темата за отговорността и осъзнаването на собственото ни поведение. Постъпките ни няма да останат ненаказани, всичко ще ни се върне с тройна сила, ще преживеем болка, която да ни покаже колко крехък и раним е светът около нас.

Благодарности на Александра, Мина, Траяна, Йоана, Стилян и Лия-Лора – екипът, който работи върху двата филма. Видяхме лицата им, когато тълпата нахлу в импровизираната кинозала, за да гледа филмите. Видяхме очите им, когато започнахме да обсъждаме идеите на филмите с отделните зрители в залата. Това е повече от достатъчно, не мислите ли?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s