Homo Converse

Класическият модел Chuck Taylor All Stars на Converse е причина за запазването на популярността на марката и до днес. Дизайнът е създаден през 1917 г. Това са близо 100 години.

За дизайн на кецове хич не са малко.

На тази планета милиарди шкафове за обувки са пълни, ако не с нови или стари оригинални конвърси, то поне със скъсани Mat Star дизайни (или други реплики и имитации).

Конвърс дизайна винаги е бил на краката на китайските, руските и американските човеци, както и на краката на всички останали Homo Sapiens. Изглежда ще продължи да се носи от хората, докато не изчезнат от лицето на Земята. Няма да се учудя, ако преди това първата стъпка на Марс бъде отпечатана от Chuck Taylor All Stars Converse подметка, подплатена с карбонови нано нишки (или там каквото друго слагат в облеклото на космонавтите).

Дори може да окаже, че този дизайн е най-доброто постижение на човешката раса.

Когато изчезнем от лицето на Вселената (след някоя глупава война), по-успешните форми на живот ще прочетат следния надпис пред витрината на Homo Sapiens, в някой Космически музей:

„Човеци. Изчезнал вид. Най-добро постижение – кецове с дизайн Chuck Taylor All Stars Converse. Най-лошо постижение – боя за печки „Щъркел“.

* Автор на converse бодиарта върху ходилото на автора: Ели (Akvaflorel). Бежовите и червените кецове – също нейни (снимани от автора). Снимката на синия Converse е свалена от www.converse.com

1 Comment

  1. „Най-добро постижение – кецове с дизайн Chuck Taylor All Stars Converse. Най-лошо постижение – боя за печки „Щъркел““

    РазцEпи!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s